Szakmai gyakorlatvezetőknek

EUROPSY SZAKMAI GYAKORLATVEZETŐI KÉPZÉS

A Magyar Pszichológiai Társaság EuroPsy Bizottsága 2013 májusában elindította az európai egységes EuroPsy Tanúsítvány kibocsátását a magyar szakpszichológusok részére. Azóta tizenöt kollégánk kapta meg a tanúsítványt, ami jelzi, hogy az EuroPsy minősítést érdemes a hazai pszichológus szakma számára széles körben elérhetővé tenni.

Az EuroPsy Tanúsítvány minden európai pszichológus számára hozzáférhető, aki megfelel a következő minimumfeltételeknek: 1) MA vagy MSc szintű, nemzetileg akkreditált pszichológus diploma; 2) minimum 1500 óra időtartamú szakmai gyakorlat; 3) a magyar és európai szakmai etikai szabályoknak megfelelő munkavégzés.

A pályázó 1500 órás szakmai tapasztalatát ún. szakmai gyakorlatvezető igazolja, aki a pályázó tapasztalatához illeszkedve egy vagy több alkalommal találkozik a pályázóval, és egy előre megadott szakmai kompetencialista alapján értékeli őt. Az EuroPsy keretében végzett szakmai gyakorlatvezetés hozzásegíti a viszonylag kevés (0–5 év) szakmai tapasztalattal rendelkező kollégáinkat ahhoz, hogy saját területükön kellő kompetenciával, etikusan járjanak el, és a szolgáltatásaikat igénybe vevő ügyfelek vagy páciensek és a szakma érdekeit egyaránt képviseljék Európa-szerte. Ezzel az Europsy Tanúsítványt megszerző pszichológusok elhelyezkedési esélyei javulnak mind nemzetközi, mind hazai szinten.

A szakmai gyakorlatvezetőket a Magyar Pszichológiai Társaság nevezi ki. A szakmai gyakorlatvezetői címet minden szakpszichológus diplomával rendelkező pszichológus kolléga megszerezheti, aki elvégzi az EuroPsy Szakmai gyakorlatvezetői képzést.

 

Kedves Szakpszichológus Kollégánk!

Ha Ön is szeretne tenni a fiatal(abb) kollégák munkaerő-piaci helyzetének javításáért, a pszichológusi szakma elismertségének növeléséért, a pszichológiai szolgáltatások minőségének fejlesztéséért, szíves figyelmébe ajánljuk a Magyar Pszichológiai Társaság által szervezett EuroPsy Szakmai Gyakorlatvezetői képzést. A képzésben részt vevők megismerik az EuroPsy Tanúsítvánnyal kapcsolatos tudnivalókat, a Tanúsítványhoz kötött, terület specifikus kompetenciákat, és elsajátíthatják az EuroPsy szakmai gyakorlat vezetésének és értékelésének módszerét.

A képzés időtartama: 30 óra, amelyből 20 kontaktóra.

Időpontja: 2015. január második fele

Helyszíne: Budapesti Gazdaságtudományi és Műszaki Egyetem Ergonómia és Pszichológia Tanszéke (1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja. 2.)

Részvételi díja: 25.000 Ft

Bár az első képzésre a jelentkezési határidő 2014. november 28-a volt, a szabad helyek függvényében 2015. január 5-e, hétfőig fogadjuk a jelentkezéseket. Igény szerint 2015-ben további képzéseket indítunk.

Amennyiben szívesen részt venne képzésünkön, illetve további kérdése van, örömmel várjuk jelentkezését az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen.